torstai 10. tammikuuta 2019

Rentoutusharjoitus lapsille, osa 1 - ennen nukkumaanmenoa

Rentoutumisen taito on erittäin tärkeää, etenkin kovin hyperaktiivisille lapsille. Olen toisinaan itse kaivannut jotakin koottua linkistöä, josta voi kaivaa tilanteeseen sopivia rentoutusharjoituksia, joten päätin alkaa tallentaa tietoa tänne. Jospa näistä joku muukin voisi löytää avun!

Tämä on ensimmäinen osa artikkelisarjaa, jossa kerrotaan erilaisista tavoista rentoutua. Harjoitukset ovat pääosin suunnattu lapsille, mutta tietenkin niitä saa ja kannattaa koko perheen kokeilla!

Kirjoittajana toimii ihan tavallinen vanhempi, joskin joihinkin tähän sarjaan liittyviin teksteihin olemme kysyneet asiantuntijoita Vieraskynäilemään. Kirjoittajan tausta tuodaan jokaisessa postauksessa selkeästi esiin, jotta lukija voi sen pohjalta arvioida sitä.

Kaikki tavat eivät toimi kaikille. Saattaa myös vaatia useamman harjoituskerran, että toivottu lopputulos saavutetaan. Joidenkin lasten on helpompi mennä harjoitukseen mukaan silloin, kun sen on kuullut ennenkin ja harjoituksen kulku on ennakoitavissa. Lapset myös saattavat olla eri tavalla vastaanottavaisia eri vuorokauden aikoihin, joten kokeilkaa yhdessä mikä olisi toimivin ratkaisu teille! Rentoutumista voi alkaa harjoitella jo pienestä pitäen, mitään ikärajaa sille ei ole.

Sarjan ensimmäinen harjoitus on neuvokasperhe.fi - sivustolta, ja tästä linkistä sen saa avattua suoraan PDF-muodossa, jolloin tämä on myös helposti tulostettavissa esimerkiksi seinälle, sängyn yläpuolelle.

Neuvokas perhe-portaalista löydät muutakin hyödyllistä sisältöä. Se on Suomen Sydänliitto ry:n ylläpitämä hanke.


Sulje silmät.Tunne kuinka hengitys saa vatsan nousemaan 

ja laskemaan.

(voit laittaa unikaverin tai kädet vatsalle ja tuntea kuinka vatsa liikkuu)
Ole yhtä rauhallinen kuin tumma yötaivas. 
Ole yhtä hiljaa kuin metsässä nukkuva jänis.
Huomaa, että kätesi ovat painavat ja rauhalliset kuin kuusen oksat.
Jokainen sormi on aivan hiljainen. 
Jalat ovat painavat kuin suuret kivet.
Huomaa miten unen ja rauhallisuuden viitta laskeutuu kehon päälle.

Viisas pöllö kuiskaa sinulle: 
Tässä on hyvä ja turvallinen olla, 
nuku sinä,
minä vartioin.

___________________________________________
Harjoituksen loppu.


Ps: tapaammehan sinut myös somessa?


***************************


Onko sinulla juttuidea lasten rentoutusharjoituksiin liittyen? Oletko kiinnostunut yhteistyöstä Does This make Any Sense?!-blogin kanssa?Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia mm. Vieraskynäpostauksista.


 Klikkaa tästä! ja ole yhteydessä meihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti